Lagkage med bær
Ingredienser til lagkage med bær
(Ca. 12 stk.)
4 æg
170 g sukker
65 g hvedemel
70 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. flydende margarine
2 spsk. rasp
Se også: Lagkage med valnødder
Lagkage med bær: Vaniljecreme
1 dl letmælk
½ spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 æggeblomme
½ spsk. vaniljesukker
Lagkage med bær: Frugtfyld
150 g mosede jordbær
Lagkage med bær: Pynt
2½ dl piskefløde
200 g jordbær el. andre bær
Citronmelisseblade
Lagkage med bær: Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker til en lys og luftigt æggesnaps. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Sigt melblandingen i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt. Smør en springform og drys den med rasp, hæld dejen i formen og bag den 35 min. ved 175º. Lad kagen køle af og del den i tre bunde.
Lagkage med bær: Vaniljecreme: Bland mælk, sukker, majsstivelse og æggeblommer i en gryde. Varm op under piskning, til cremen koger, tag den straks af varmen og rør vaniljesukker i.
Fordel jordbærmosen på den underste bund i din lagkage. Læg den midterste bund over og fordel vaniljecremen på den. Læg den øverste bund på. Pisk fløden og pynt din lagkage med flødeskum, bær og citronmelisseblade.
Tip: Vil du gøre vaniljecremen ekstra lækker, kommer du lidt flødeskum i den.
Tip: Hvis du har lagkageforme, bager du selvfølgelig bundene i dem, men husk at nedstætte bagetiden til ca. det halve.
Bageopskrift: All Over Press
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.Se vores muffins her