Tærte med syltetøj og mandler
30 min. + hvile- og ovntid, hver 30 min.
Dej
225 g hvedemel
30 g sukker
100 g smør
1 æggeblommer
1-2 spsk. koldt vand
Fyld
250 g syltetøj af blåbær, hindbær osv. efter valg
Frangipane
125 g florsukker
125 g smør
3 æg
125 blendede mandler
30 g hvedemel
30 g mandelflager
Saml alle ingredienser til dejen og lad den hvile koldt i 30 min. Rul ud og forbag den 10 min. med kant af alufolie - bages ved 190°. Afkøl lidt. Smør syltetøj over. Pisk smør og sukker luftigt, kom æggene i et af gangen og slut med mandler og mel. Kom denne blanding ud over syltetøjet, drys med mandler og bag ved 200° i 30 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Himmelsk chokoladekage
Hasselnøddetærte med solbærsorbet
Italiensk nøddekage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)