Oksekød med broccoli og nudler
(3-4 pers.)
30 min.
200 g nudler (ris-, hvede- el. bare pasta)
1 broccoli (ca. 300 g)
2 spsk. fiskesovs (kan købes i alle supermarkeder, kan erstattes af soja, chilisovs el.lign.)
2 spsk. citron- el. limesaft
1 spsk. lys eddike (evt. riseddike)
1 spsk. brunt sukker (farin el. rørsukker)
Olie (jordnødde, sesam el. majs)
400 g bøf af oksefilet el. inderlår
2 dl bønnespirer
1 håndfuld basilikumblade
½ dl cashewnødder
Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Del broccolien i buketter og skær stilken i tynde tændstikker. Damp det hele over saltet vand i 2-3 min. Ryst gryden, så vandet lige rører ved broccolien. Bland fiskesovs, citronsaft, eddike og sukker i en skål. Steg oskekødet på pande, til det er stegt rosa. Drys med salt og peber og skær i 2-3 mm skiver. Bland nudler, kød, bønnespirer og basilikum sammen i skålen med dressing og anret med drys af grofthakkede nødder over.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Lynstegte nudler, æg og kalkun
Grillet farseret pebre med stegte gulerødder
Spareribs med radisesalat og nudler