Opskrifter

Melonsalat i chokoladekurv

Fredag, 13. august 2010af Redaktion
En frisk dessert med frugt

(8 pers.)

¼ vandmelon
½ honningmelon
1 mango
1 spsk. hakket citronmelisse
2 dl vand
60 g sukker
1 finthakket, rød chili
40 g mandler
50 g smør
50 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. mel
1 spsk. piskefløde

Skær melon og mango ud i små tern og bland dem med citronmelissen. Kog vand, sukker og chili op og lad sukkerlagen koge i 5 min. Hæld sukkerlagen over melonsalaten og lad den trække på køl i mindst et par timer. Blend mandlerne og bland dem med smør, flormelis, kakao, mel og piskefløde i en tykbundet gryde. Kog blandingen op ved jævn varme og under omrøring og lad den køle lidt af. Smør dejen ud i 8 cirkler a 10 cm på bagepapir og bag dem ved 200° i 5-6 min. til de er gyldne. Lad kagerne afkøle i 1-2 min. og løft dem over omvendte kaffekopper eller små portionsskåle. Form forsigtigt kurvene ned om koppen/skålen og lad dem afkøle. Fyld de kolde chokoladekurve med melonsalaten og server med flødeskum.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere desserter med frugt her...
Fersken-citronfromage
Frugtspid med blå vaniljedip
Pandekager med frugtkompot