Farseret kalkunbryst
(8 pers.)
1 stort kalkunbryst, ca. 2 kg
1 bdt. salvie
4 skiver parmaskinke
100 g smør
1 usprøjtet citron i halve skiver
Nogle kviste rosmarin og timian
Lidt olivenolie
Salat
2 hovedsalater
1 spsk. mayonnaise
Salt og peber
Citronsaft
Sukker
1 dl piskefløde
Evt. lidt tyttebær/ribs el. lign.
Læg brystet i et ildfast fad. Læg skiver af smør, citron, salvie og øverst skiver af parmaskinke på. Sæt kødet i ovnen ved 180° i 1½ time. Tjek, om det er gennemstegt. Dryp med det afsmeltede smør og lad stegen trække eller få lidt mere. Skæres i skiver, serveres med kartofler og rødkål eller denne skønne mormorsalat, der passer så godt til lyst fjerkræ:
Salaten skylles og deles i mindre blade. Dressing piskes sammen af mayonnaise, salt, peber, citron og fløde og vendes i salaten, der kan pyntes med tyttebær eller ribs.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Klassisk and med brunede kartofler
Indbagte svampefarspakker med appelsinsovs
Rullepølse og sprød svær
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)