Opskrifter

Bagt, krydret hamburgerryg med tomat-risfad

Mandag, 12. juli 2010af Redaktion
Lækker middag med hamburgerryg

(4 pers.)

1½ kg hamburgerryg skåret lige efter nakkekammen

Krydring
1 spsk. grov dijonsennep
1 spsk. krydret olivenolie
2-3 spsk. friskhakkede
krydderurter efter eget valg

Skær forsigtigt vandret gennem fedtbræmmen og ud til siderne, så den deler sig i 2 tynde flader. Bland krydringen og smør den på kødet. Læg fedtbræmmen på plads og hold det hele fast med nogle tandstikkere. Rids stegen forsigtigt. Læg hamburgerryggen i en lille bradepande og sæt den i ovnen 40 min. ved 160°. Skru op til 180° og steg yderligere 10-12 min.


Tomat-risfad

4 løg, ca. 400 g
30 g smør
175 g løse ris
3½ dl bouillon
100 g revet granaost
2 spsk. rasp
500 g tomater
3 spsk. hakket persille
2 spsk. klippet purløg
1 spsk. hakket løvstikke
Salt og peber


Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits løgene i en gryde i smørret. Tilsæt risene og svits dem med et par min. Hæld bouillon ved og lad det simre 15 min. Bland halvdelen af osten i risene og fordel det i et smurt, ovnfast fad. Skær tomaterne i skiver og læg dem i et tæt lag oven på risblandingen. Hak persillen. Bland resten af osten med persille, purløg, hakket løvstikke og rasp og drys det over tomaterne. Sæt fadet i ovnen 20-25 min. ved 225°.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Hamburgerryg med grønærter
Krydret grill-medister
Kalkunruller med pastasalat