Opskrifter

Opskrift på verdens bedste vafler

Tirsdag, 2. maj 2017Af: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø, Tine
Disse vafler er i Norge kåret som verdens bedste vafler, så de må være værd at prøve! Få opskriften her.
40 min
6 personer
Ingredienser til vafler
2 æg
1 dl sukker
2 dl kærnemælk
1½ dl vand
350 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. kardemomme
125 g smeltet smør

Norge elsker vafler og de har mange typer. De serveres på arbejdet om fredagen, de bliver tilberedt på bål og er med i madpakken. Og der kan blandes grovere mel i eller letkogte havregryn for at få sundere vafler. Selvfølgelig har Norge haft en konkurrence om de bedste vafler. Vinderen er helt klassisk og vi har fået opskriften fra dem.

Hvis du hellere vil have tykke og luftige vafler så prøv vores opskrift så denne opskrift på belgiske vafler

Sådan laver du vafler

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør kærnemælk og vand i.

Bland de tørre ingredienser. Rør melblandingen i væsken til en jævn dej uden klumper.

Lad dejen hvile i ca. 15 min.

Rør smeltet smør i og bag dine vafler.

Tilbehør
Helt klassisk er sukker og syltetøj. I Norge serveres ofte tyk creme fraiche 38%. Hvis du

Prøv også: Vafler med fløde og rårørte blåbær

Prøv også: Tilbehør til vafler - hjemmelavet brombærsyltetøj

Tip
Du kan servere vaflerne med brunost, men så skal det helst være en grovere vaffel.