Opskrifter
Gule ærter, flæsk og medisterpølse
Fredag, 25. november 2011Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
En gang imellem har man bare lyst til en klassisk ret. Gule ærter med flæsk og medister smager godt og kan for nogen være et yderst nostalgisk måltid.
Svinekødet skal gerne forberedes dagen før.
22 t
4 personer
Gule ærter, flæsk og medister
1/2 kg svinekød (bryst eller lign.)
1/2 kg medisterpølse
300 g flækkede gule ærter
1 liter vand
2 løg
4 kviste timian
1 porre
2 gulerødder
2 persillerødder
300 g kartofler
Salt og peber
Evt. laurbær
Tilbehør til gule ærter
Groft rugbrød
Sennep
Syltede rødbeder
Guleærter, flæsk og medister - sådan gør du
- Dæk svinekødet med salt og stil det koldt 1 døgn.
- Børst saltet af, skyl kødet og kog det ved svag varme med urterne til suppen i 1½ time.
- De sidste 10 min. koges pølsen med. Den kan efterfølgende steges eller serveres kogt.
- Tag kødet op og skum suppen.
- Kog ærterne i vand med timian i 1 time.
- Rens og skær grønsager i mindre stykker og kog dem møre i 1 liter af kødsuppen i 10 min.
- Kom de kogte gule ærter ved og kog, til det er jævnet.
- Tilsæt evt. mere suppe, så det ikke bliver for fast.
- Smag til med salt og peber og anret med kød, pølse og tilbehør.