Opskrifter
Italienske kødboller i tomatsovs
Torsdag, 5. november 2015af Helle Brønnum Carlsen.Foto: Carina Krüger
Server de klassiske italienske kødboller af oksekød i en smagfuld tomatsovs. Det er lige til at drømme sig til støvlelandet.
Opskriften er til 4 personer.
1 t
4 personer
Kødboller i tomatsovs
100 g daggammelt brød uden skorpe
2 spsk. mælk
500 g hakket oksekød
½ fed hvidløg
1 spsk. persille
1 æg
40 g parmesanost + ekstra til servering
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 ds. flåede, hakkede tomater
Salt og peber
1 tsk. sukker
1 nip chili
1 lille bdt. frisk basilikum
250 g friske dadeltomater
1 spsk. hvedemel
Sådan laver du italienske kødboller i tomatsovs
- Læg brødkrummen i blød i lidt mælk.
- Rør det grundigt sammen med farsen, hakket løg, fintrevet hvidløg, hakket persille, æg og fintrevet parmesan.
- Tril farsen til små boller og drys med lidt hvedemel.
- Bag dem i ovnen ved 200º i 20 min. Varm olien op i en gryde, pil og hak hvidløg og sautér i olien.
- Tilsæt tomater og lad det simre i 20 min.
- Smag til med salt, peber, sukker og chili og lad det simre yderligere 10 min.
- Anret sovsen i en skål og sæt de varme kødboller på pind med halve tomater og friske basilikumblade.
- Drys med lidt mere parmesan.