Nem chokoladekage
(Ca. 12 stk.)
Det skal du bruge til nem chokoladekage
150 g smør
3 æg
250 g sukker
150 g hvedemel
40 g kakao
1 nip salt
1½ tsk. vaniljesukker
2½ spsk. lys sirup
Chokoladeglasur:
1½ dl piskefløde
200 g mørk
chokolade
1 spsk. smør
Tilbehør:
Flødeskum og bær
Prøv også: Alle vores bedste opskrifter på chokoladekage
Sådan laver du nem chokoladekage
Kage:
Smelt smørret.
Tag gryden af varmen.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland de tørre ingredienser og rør dem i æggene sammen med sirup og smør.
Kom blandingen i en springform på ca. 24 cm i diameter.
Bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 20-25 min. Lad den køle af.
Glasur: Varm fløden, hak chokoladen og lad den smelte i den varme fløde.
Rør smørret i og rør til en jævn masse.
Smør glasuren på kagen og sæt den på køl.