Opskrifter

Chokolademousse

Torsdag, 12. maj 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Mmm chokolademousse er en klassisk dejlig dessert. Denne version er toppet med en creme af flødeskum, hvid chokolade og hindbær.
(6 pers.)

Det skal du bruge til chokolademousse:

Prøv også: Chokolademousse med appelsinsmag 250 g mørk chokolade ca. 70% 5 æggeblommer 8 spsk. sukker 1 æggehvide 100 g hvid chokolade 2½ dl piskefløde 200 g hindbær 2 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan laver du chokolademousse

Hak chokoladen, smelt den over vandbad og afkøl den, til den er fingervarm. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og vend chokoladen i. Pisk fløden stiv og fold halvdelen af den i chokolademassen. Pisk æggehviden stiv og fold den i. Fyld moussen i glas eller kopper og sæt dem køligt i 30 min. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Rør den med resten af flødeskummen og mosede hindbær. Kom den hvid-røde masse over chokolademoussen og drys med frysetørrede hindbær. Sæt på køl, til den skal serveres. Prøv også: Chokoladedessert-kage