Opskrifter

Chokoladeboller

Torsdag, 13. oktober 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Chokoladeboller forklædt som flødeskumskager... Løber dine tænder også i vand? Så er der ikke andet at gøre end at lave disse små lækre sager.
(9 stk.)

Det skal du bruge til chokoladeboller:

Wienerdej: 25 g gær 1 dl mælk 2 spsk. sukker 2 æg (det ene til pensling) 225 g hvedemel 125 g koldt smør Fyld og pynt: ½ l piskefløde 9 store spsk. abrikosmarmelade 75 g mørk chokolade 1 spsk. smør Prøv også: Chokoladeboller i en fart

Sådan laver du chokoladebollerne

Wienerdej: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, 1 æg og mel og ælt dejen godt. Rul dejen ud til en firkant på 30 x 20 cm. Bank smørret fladt med en kagerulle mellem to stykker bagepapir til en firkant på 15 x 20 cm. Læg smørret på den ene side af dejen og fold den anden side dej over smørret. Pak dejen ind i bagepapir og læg den i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud på et melstrøet bord, til den er 1 cm tyk. Sørg for, at der er mel nok på bordet, til at dejen ikke hænger fast. Børst melet af dejen og fold dejen fra den ene side ind mod midten. Børst melet af dejen i den anden side og fold det henover, så dejen nu er foldet i 3 lag. Læg dejen på køl 30 min. Gentag udrulningen to gange mere, men uden at komme dejen i køleskabet imellem udrulningerne. Vend dejen om ved hver udrulning, så den bliver rullet ud på den modsatte led hver gang. Rul dejen ud til 25 x 25 cm og skær den i 9 firkanter. Fold firkanternes hjørner ind mod midten af dejen og form dem let til boller. Sæt bollerne med foldningerne nedad på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne ca. 15 min. ved 175°, til de er lysebrune. Lad dem køle af. Fyld: Pisk fløden til skum. Skær forsigtigt bollerne igennem. Smør marmelade i hver bolle og sprøjt flødeskum ovenpå. Læg toppen af bollerne på. Smelt chokoladen sammen med smør over vandbad og smør på toppen af bollerne. Prøv også: Søde kaffehorn