Opskrifter

Fastelavnsboller

Torsdag, 12. februar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Når fastelavn banker på døren, betyder det, at der skal fastelavnsboller på menuen

Opskrift på fastelavnsboller

(12 stk.)

500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
150 g marcipan
Æg til pensling
5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand

Fastelavnskostumer på familiejournal.dk

Blomst-kostume til fastelavn Dinosaurus-kostume til fastelavn Ridder-kostume til fastelavn

Sådan bager du fastelavnsboller

Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet. Rør dejen, til den er smidig og blank, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Del dejen i 12 stk. og rul hver dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på ½ cm. Fordel marcipanen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så marcipanen lukkes inde og sæt dem på en bageplade med samlingen nedad.

Pensl bollerne med æg, bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle.

Pisk fløden til skum, hak chokoladen og vend den i. Skær et snit i hver bolle og fyld flødeskummet i. Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.


Bag sjove
kattekager til
fastelavn

Bag strutter
til fastelavn



Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.