Opskrifter
Flæskesteg med brune kartofler og æbler
Onsdag, 21. december 2016af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
En helt klassisk flæskesteg - præcis som den plejer at være. Sprøde svær, syrlige æbler og selvfølgelig søde brune kartofler, så skal det nok blive en god jul!
Opskrift til 6 personer.
1 t og 20 min
6 personer
Flæskesteg
1½ kg svinekam
1 spsk. salt
10 nelliker
4 laurbærblade
1 løg
100 g knoldselleri
Halve æbler med gele
6 syrlige æbler
5 dl vand
6 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
6 tsk. ribsgelé
6 tsk. mintgelé
Brune kartofler
200 g aspargeskartofler
80 g sukker
60 g smør
Sådan laver du flæskesteg
- Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum og gnid saltet godt ind mellem sværene.
- Sæt nelliker og laurbærblade i stegen og læg den på en rist over en bradepande.
- Skræl løg og selleri og skær dem i mindre stykke.
- Kom 5 dl vand i bradepanden, tilsæt løg og selleri og stil stegen i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 190° og lad stegen stå i 2½ time. Giv evt. stegen et par min. under grill, hvis sværen ikke er helt sprød.
- Gem stegeskyen til sovs.
Halve æbler med gele
- Kog vand, sukker og citronsaft sammen.
- Halvér æblerne og fjern kernehuset.
- Læg æblerne i sukkerlagen, damp dem knap møre og lad dem afkøle i lagen.
- Lad æblerne dryppe godt af, sæt dem på et fad og kom lidt gelé i hver.
Brune kartofler
- Kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand og pil dem.
- Smelt sukkeret på en pande, kom smørret ved og rør forsigtigt med en træske.
- Hæld kartoflerne på og vend dem forsigtigt rundt i karamellen i ca. 10 min., til karamellen hænger ved kartoflerne.