Opskrifter

Frokostbordet på Badehotellet -stegte sild, leverposteg og hønseslat

Tirsdag, 6. september 2016af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Der er selvfølgelig stegte sild, leverposteg og hønsesalat på frokostbordet. Her får du opskrifterne så du kan invitere på frokost a la Badehotellet.

Frokostbordet på Badehotellet

(8 pers.)

Det skal du bruge til stegte sild i eddike:

8 sildefileter 1 spsk. sennep 1 dl rugmel Salt, friskkværnet peber Smør til stegning Lage: ½ l eddike 100 g sukker 1 dl vand 2-3 små laurbærblade 6 hele sorte peberkorn 2 spsk. ribs 2 rødløg i skiver 1 lille bdt. dild

Sådan laver du stegte sild i eddike

Skyl sildefileterne i koldt vand, smør sennep på bugen og fold dem sammen. Bland rugmel med salt og peber og vend sildefileterne i blandingen. Steg sildene 4-5 min. på hver side i smørret og læg dem i et stort fad. Kog eddiken op med sukker, vand laurbærblade, peberkorn og ribs og skær det ene løg i skiver. Læg løgskiverne over sildene, hæld lagen over og stil dem på køl i mindst 2 timer. Servér sildene pyntet med skiver af rødløg og dild. Skal der også være æggesalat på frokostbordet? Så prøv denne opskrift

Det skal du bruge til leverpostej:

600 g svinelever 400 g spæk 1 løg 4 ansjoser 1 tsk. salt 1 knsp. peber 1 tsk. allehånde 35 g smør 35 g mel 2½ dl piskefløde 2 æg

Sådan laver du leverpostej

Hak svinelever, spæk, løg og ansjoser gennem en kødhakker eller i en foodprocessor. Rør salt, peber og allehånde i. Smelt smørret, rør melet i og tilsæt fløden under omrøring. Kog blandingen igennem og lad den køle af. Rør opbagningen i leverblandingen sammen med æggene, kom massen i en smurt form og bag den i vandbad i ovnen ved 160° i 60 min. Servér leverpostejen lun med sprødstegt bacon og skiver af agurk.

Det skal du bruge til hønsesalat

200 g kogt hønsekød 125 g champignoner 2 dl cremefraiche 3 spsk. flødeskum 1 tsk. citronsaft 1 spsk. revet peberrod 1 tsk. salt 1 brøndkarse 100 g rejer

Sådan laver du hønsesalat

Del hønsekødet i mindre stykker og hak champignonerne. Rør cremefraiche og flødeskum med citronsaft, peberrod og salt og vend kylling og champignoner i. Anret salaten på et fad pyntet med rejer og brøndkarse Prøv også: Mariannes rugbrød