Mariannes rugbrød
85 g knækkede rugkerner
85 g knækkede hvedekerner
2 dl kogende vand
50 g gær
3½ dl kærnemælk
2 dl hvidtøl
1 spsk. groft salt
75 g hvedemel
450 g groft rugmel
Læg kernerne i blød i vandet i mindst 1 time og rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt hvidtøl, kerner, salt, hvedemel og rugmel og rør dejen godt igennem. Kom dejen i en smurt rugbrødsform og prik dejen igennem med en strikkepind 5-6 steder. Lad brødet hæve i formen i 20 min. og bag det ved 200° i 60 min. Tag brødet ud af formen og lad det stå i yderligere 5 min. i den slukkede ovn. Pensl det varme brød med lidt vand og stil det til afkøling med skorpen nedad, så den ikke slipper brødet.
Bageopskrift: Marianne Christensen
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Rugstykker
Rodurteboller med nødder
Håndæltet brød
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)