Churros med kanel
2½ dl vand
75 g smør
2 tsk. vanilje
2 tsk. kanel
125 g mel
50 g kartoffelmel
4 æg
1 l olie til kogning
1 spsk. flormelis
Chokoladesovs
1 spsk. hakkede nødder
Kom vand, smør, vanilje og kanel i en gryde. Kog det op og rør mel blandet med kartoffelmel i. Bliv ved med at røre, til dejen slipper gryden.
Tag gryden af varmen og lad den afkøle lidt. Pisk æggene i et ad gangen, dejen skal være glat og blank. Varm olien op, og når den syder om en tandstik, har olien den rette temperatur. Kom dejen i en kagesprøjte med stjerneskive og tryk dejen ud i stykker på ca. 10 cm.
Lad dem koge, til de er gyldne, og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir. Drys med flormelis og server med chokoladesovs og hakkede nødder.
Madopskrift: Kristina Marckmann
BYG DIT EGET KAGEHUS
Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Flødevafler med rårørte blåbær
Sprøde hjerter
Små limeblomster
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)