Opskrifter

Grydebrød med kerner

Tirsdag, 4. juli 2017af Kristina Marckmann
Dejligt grydebrød bagt med byg- eller rugkerner.

Ingredienser til grydebrød med kerner

1 brød

3½ dl byg- el. rugkerner
25 g gær
5 dl vand
1 tsk. salt
300 g hvedemel
1 spsk. olivenolie

Alternativ til Kernebrød bagt i gryde: Valnøddebrød

Fremgangsmåde til grydebrød med kerner

Udblød kernerne i lidt vand. Rør gæren ud i 5 dl lunkent vand og tilsæt salt og kerner. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt igennem. Den skal være en anelse klistret. Kom olivenolie i en skål og læg dejen i skålen. Dæk med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over. Pensl en støbejernsgryde indvendigt med olivenolie og sæt den i ovnen. Varm ovnen op til 250º og tag gryden ud. Vend straks dejen ned i gryden, sæt den hurtigt tilbage i ovnen og bag brødet i ca. 30 min., til det er gyldent. Vend det ud på en bagerist. Brødet er færdigt, hvis det lyder hult, når der bankes på undersiden.