Opskrifter

Langtidshævede boller

Lørdag, 30. september 2017af Mai Knauer
Skønne langtidshævede boller med kardemomme bagt i springform. Kan forberedes aftenen før de skal bages.

Ingredienser til langtidshævede boller

(Ca. 22 små boller)
4 dl mælk
15 g gær
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
2 æggeblommer
700 g hvedemel
100 g blødt smør
1 æg til pensling

Alternativ til langtidshævede boller: Grove teboller

Fremgangsmåde til langtidshævede boller

Lun mælken let og rør gæren ud i den. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og æggeblommer og rør det godt. Tilsæt melet lidt ad gangen. Tilsæt smørret og ælt dejen, til den er smidig og blank. Sæt dejen i køleskab i 8 timer eller natten over. Beklæd 2 springforme på 20 cm i diameter med bagepapir og smør kanterne med lidt smør. Form dejen til 22 små boller og læg 11 boller i hver springform. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Lad bollerne efterhæve 1 time ved stuetemperatur. Bag bollerne ved 220° i 10-12 min., til de er gyldne. Lad bollerne afkøle i fomen.