Opskrifter

Lasagne med røget bacon og svampe

Lørdag, 7. oktober 2017af Kristina Marckmann
Lasagne med lækker bacon-svampe-sauce, der er krydret med timian og citronskal.

Ingredienser til lasagne med røget bacon og svampe

(3 pers.)

150 g røget bacon
1 kg blandede svampe
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 fed hvidløg
3 stilke timian
1 dl hvidvin
1 dl grøntsagsbouillon
1 dl mælk
1 spsk. majsstivelse
2 dl fløde
½ citron
Salt og peber
250 g lasagneplader
100 g revet ost

Alternativ til lasagne med røget bacon og svampe: Pasta med ragout af svinekød

Fremgangsmåde til lasagne med røget bacon og svampe

Skær baconen i tern og svampene i skiver. Varm olie og smør godt op og rist baconen deri. Tilsæt svampene og lad dem riste, til de begynder at tage farve. Hak hvidløget, tilsæt det sammen med timian, vin og bouillon og lad retten småsimre i 15 min., til væden er ved at være væk. Rør mælk og majsstivelse sammen og rør det i sammen med fløde og revet citronskal. Lad svampesaucen koge igennem og smag den til med citronsaft, salt og peber. Læg lasagnen sammen i et smurt ovnfast fad, start og slut med lasagneplader. Drys med revet ost, bag lasagnen ved 200° i 35 min. og servér med grøn salat.