Opskrifter

Æbletærte med marcipanlåg

Fredag, 22. december 2017af Christine Bille Nielsen
Lækker æbletærte med nødder i såvel tærtebunden som på toppen og med en frisk, syrlig æblemos under marcipanlåget.

Ingredienser til æbletærte med marcipanlåg

(8-10 stk.)

Tærtebund:
75 g hasselnødder
125 g flormelis
175 g hvedemel
125 g koldt smør 
+ lidt til formen
1 lille æg

Æblemos:
6 store æbler
Ca. 100 g sukker

Marcipanlåg:
50 g marcipan
2 spsk. blødt smør
25 g sukker
1 æg

Tilbehør:
50 g hasselnødder
2½ dl piskefløde

Alternativ til æbletærte med marcipanlåg: Citron-marengstærte

Fremgangsmåde til æbletærte med marcipanlåg

Tærtebund: Hak nødderne meget fint, evt. i en foodprocessor. Bland nødderne med flormelis og hvedemel. Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen. Tilsæt æg og ælt dejen hurtigt sammen. Pak den ind i køkkenfilm og læg den i køleskabet. Smør 1 stor tærteform på ca. 22 cm i diameter. Rul dejen ud på et melstrøet bord og kom den i formen. Prik bunden med en gaffel og lad den sætte sig i køleskabet i 30 min. Kom stanniol i tærtebunden og fold den ud over kanten. Fyld op med ris og forbag bunden i 15 min. ved 175°. Tag bunden ud og fjern stanniol og fyld.

Fyld: Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i mindre stykker og kog dem med en lille smule vand, til de koger ud til en tyk mos. Rør, så den ikke brænder på. Smag mosen til med sukker, men den skal stadig være lidt syrlig.

Marcipanlåg: Rør marcipanen med sukker og smør til en ensartet masse. Rør ægget godt ud i massen.

Fordel æblemosen på tærtebunden. Smør marcipanmassen ovenpå. Bag tærten ved 175° i 20-25 min., til låget er gyldenbrunt.

Tilbehør: Brun nødderne i ovnen ved 175° i 10-15 min. Lad dem køle af og gnub skallen af. Hak nødderne groft. Servér tærten lun med flødeskum og et drys hakkede nødder.