Opskrifter

Suppe med rodfrugter, bacon og persilleolie

Lørdag, 30. december 2017af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skøn flødelegeret suppe med pastinakker, persillerødder og kartofler toppet med baconstykker og dryppet med persilleolie.

Ingredienser til suppe med rodfrugter, bacon og persilleolie

(4 pers.)

200 g pastinakker
200 g persillerødder
2 løg
250 g kartofler
175 g bacon
1 spsk. olie
8 dl bouillon
2½ dl fløde
Salt og peber
1 bdt. persille
½ dl olivenolie

Alternativ til suppe med rodfrugter, bacon og persilleolie: Fyldig karrysuppe

Fremgangsmåde til suppe med rodfrugter, bacon og persilleolie

Skræl grøntsagerne og kartoflerne og skær dem i grove stykker. Steg baconskiverne sprøde i olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Sautér grøntsagerne og kartoflerne i fedtet fra baconen, tilsæt bouillonen og lad det simre under låg i 20 min. Tilsæt derpå fløden og lad det simre i yderligere 5 min. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Blend persillen med olien og krydr med salt og peber. Knus baconskiverne og servér suppen med baconstykker og persilleolie.