Risotto med svampe og saltmandler
Ingredienser til risotto med svampe og saltmandler
(4 pers.)
200 g bacon
500 g blandede svampe
2 skalotteløg
2 stilke timian
2 spsk. olivenolie
300 g risottoris
1 dl hvidvin
8 dl bouillon
½ usprøjtet citron
50 g parmesan
Peber
2 spsk. saltmandler
Saltmandler:
1 dl vand
2 tsk. groft salt
150 g mandler
Alternativ til risotto med svampe og saltmandler: Risotto med rejer og asparges (link fjernet)
Fremgangsmåde
Risotto: Skær baconen i tern, rens svampene, skær dem i mundrette stykker og hak løgene. Rist baconternene i olien, til de begynder at tage farve, tilsæt løg, timian, svampe og ris og lad dem sautere med et par min. Tilsæt hvidvin og lad risene opsuge væden. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, til det hele er brugt. Vend revet citronskal og parmesan i, smag til med citronsaft og peber og servér risottoen drysset med hakkede saltmandler.
Saltmandler: Kog vand og salt op, kom mandlerne i og lad dem småsimre, til vandet er næsten fordampet, og gryden er hvid af salt. Fordel mandlerne på en plade med bagepapir og tør dem i ovnen ved 130° varmluft i 15 min.