(6 pers.)
800 g nye, faste kartofler, skrubbede
1½ dl hvidvin
2½ dl vand
1 bouquet garni (persille, laurbærblad, timian)
1 kg hvid, fast fisk, f.eks. brosme el. lyssej
75 g smør
50 g hvedemel
2 spsk. cremefraiche
6 hakkede cornichoner
½ dl hakket persille og dild i blanding
Salt og peber
1 spsk. hakkede kapers
120 g revet gruyéreost
Tilbehør
Citroner
Groft brød
Tomatsalat med små, halve cherrytomater, basilikum og forårsløg i ringe
Kog kartoflerne akkurat møre. Skær dem i halve. Kog vand, vin og bouquet garni sammen i 5 min. Læg fisken i og lad den simre i 1½ minut. Den skal ikke være færdig. Smelt 50 g af smørret, afbag med melet og spæd med fiskelagen, der skal sies. Lad det koge, til det er helt tykt. Rør så sovsen med cremefraiche, hakkede cornichoner, dild og persille. Smag til med salt og peber. Rør fisken i sovsen i store stykker. Kom den i én stor eller mindre smurte ovnfaste skåle. Mos/ knus kartoflerne med resten af smørret og kapers. Læg det som låg over fisken og drys med revet ost, salt og peber. Stil i ovnen ved 190° i 30 min.
Server med citronbåde, tomatsalat og en god hvidvin, f.eks. Sauvignon Blanc.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med ost...
Indbagt brie med syltede valnødder og æblesalat
Løgsuppe med ostebrød
Ostefarserede kyllingeoverlår med myntekål