Oksefilet med glaserede artiskokker
(4 pers.)
4 tykke skiver oksefilet el. mørbradbøffer af okse (a ca. 175 g)
1 glas marinerede artiskokhjerter
500 g grønne bønner
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 dl hvidvin
1 dl kalvefond
Kryddersmør:
½ tsk. korianderfrø
½ tsk. spidskommen
½ tsk. stødt chili
Salt
1 dl hakket frisk purløg
75 g smør, evt. usaltet
1 spsk. fintreven citronskal
Rør alle ingredienser til kryddersmørret. Nip bønner og kog i saltet vand i 8 min. Bland de varme bønner med lidt af kryddersmørret. Læg artiskokkerne i et ovnfast fad, hæld vin og olie over og stil i ovnen i 8 min. Ved 225°. Steg bøfferne ved høj varme på grillpande i ca. 4 min. på hver side og server med bønner og artiskokker, lidt citron og en klat kryddersmør.
Giv et godt glas bordeauxvin til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen