Blåbærsandkage
(10 stykker)
20 min. + 1-1¼ time i ovnen
175 g blødt smør
3 dl tyk, græsk yoghurt
150 g lemoncurd (citronsmør, købes i delikatessebutik el. større supermarked)
3 æg
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
175 g sukker
200 g blåbær + ekstra til servering
150 g flormelis
Evt. lidt spiselige blomster til pynt
Pisk 1 dl yoghurt, 2 spsk. lemoncurd, smør, æg, citronsal, mel, bagepulver og sukker sammen i en skål. Kom halvdelen i en smurt franskbrødsform (ca. 1-1½ liter). Drys med halvdelen af blåbærrene, læg så resten af dejen over og resten af blåbærrene. Bag ved 160° i 1-1¼ time, til den slipper en strikkepind. Afkøl i formen og vend ud. Rør flormelis med citronsaft og smør glasuren over kagen. Server i skiver med friske blåbær, græsk yoghurt og lemoncurd.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find mere lækkert bagværk her...
Nøddemazarin-tærte
Chokoladekage med hindbæris
Hindbærlagkage