Kalveculotte med ristede kastanjer og kantareller
Ingredienser til kalveculotte med kastanjer og kantareller:
(4 pers.)
700 g kalveculotte
2 tsk. salt
3 stilk timian
250 g spisekastanjer
½ bdt. persille
2 spsk. citrontimian
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
25 g parmesan
500 g kantareller
1 spsk. smør
Salt og peber
Prøv også: Kalveculotte med karrykartofler og krydderurtedressing
Fremgangsmåde:
Rids culottens fedkant i et krydsmønster og krydr med salt og timian.
Brun hurtigt stegen af på alle sider ved høj varme.
Kom stegen i et ovnfast fad, sæt et stegetermometer midt i stegen på det tykkeste sted, og stil den i ovnen ved 100° i ca. 2 timer, til stegetermometeret viser 58°.
Skær et kryds i toppen af hver kastanje og kog dem i letsaltet vand i 25 min.
Hæld vandet fra kastanjerne og pil skallen af.
Hak persille, citrontimian og hvidløg fint, riv citronskal og parmesanen og bland det godt.
Rens svampene, skær dem i kvarte og hak kastanjer groft.
Rist svampe og kastanjer på en varm pande i smørret, krydr med salt og peber og vend krydderurteblandingen i.
Servér med kogte persilledryssede kartofler.
Se også: Lyn-stroganoff med kartoffelmos