Pitabrød med græske frikadeller
Ingredienser til pitabrød med græske frikadeller:
(2 pers.)
400 g hakket kalv og gris
1 tsk. salt
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. mynte
2 spsk. hvedemel
1 æg
100 g salatost, gerne feta
Friskkværnet peber
Olie til stegning
2 pitabrød
1 skoleagurk
1 rødløg
Ekstra salatost
Prøv også: Pita-pizzaer
Fremgangsmåde:
Rør farsen sej med salt.
Tilsæt finthakket løg, knust hvidløg, hakket mynte, mel og æg.
Rør farsen sammen og vend smuldret salatost i.
Krydr med friskkværnet peber og lad farsen hvile 10 min.
Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie ved middelvarme ca. 4-5 min. på hver side.
Lun pitabrødene og skær agurk og rødløg i tynde skiver.
Anret frikadeller og grøntsager på de lune pitabrød, kom lidt ekstra salatost over og servér.
Gem resten af frikadellerne til f.eks. frokosten næste dag.