Peperoni-gifler
Ingredienser til peperoni-gifler:
(12 stk.)
25 g gær
3½ dl mælk
1 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
250 g grahamsmel
250 g hvedemel
Prøv også: Grove pizzasnegle
Fyld:
150 g tomater
1 fed hvidløg
½ tsk. salt
1 spsk. tørret timian
1 spsk. koncentreret tomatpuré
150 g peperoni
150 g revet mozzarellaost
1 spsk. tørret timian
1 æg til pensling
Se også: Skinkestang med spinat
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i mælken, tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen godt igennem.
Stil dejen til hævning i ca. ½ time.
Hak tomater, hvidløg, salt, timian og tomatpuré sammen i en foodprocessor til en rå pizzasauce.
Rul dejen ud til en 5 mm tyk firkant på et meldrysset bord og fordel pizzasaucen over dejen.
Fordel peperoni, ost og timian over pizzasaucen og rul dejen sammen som en roulade.
Skær rouladen i 3 cm tykke skiver.
Læg dem på en plade med bagepapir, tryk skaftet af en gaffel ned i toppen af hver giffel og pensl dem med æg.
Bag giflerne midt i ovnen ved 175˚ i 20 min.
Prøv også: Citronkage med birkes