Chokoladekage med hindbærmousse
Ingredienser til chokoladekage med hindbærmousse:
(12 pers.)
Kage:
3 æg
260 g sukker
100 g mørk chokolade
190 g smør
75 g hvedemel
1½ spsk. kakaopulver
Prøv også: Hindbærkage med mandel-lakridsbund
Mousse:
4 blade husblas
190 g hindbær
2 spsk. sukker
½ dl vand
3½ dl piskefløde
Pynt:
125 g hindbær
1 spsk. kakaonibs
10 chokoladekugler til dekoration
Spiseligt guldstøv
Se også: Karamel-cheesecake
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker luftigt.
Hak chokoladen, smelt den over vandbad sammen med smørret.
Bland chokoladen i æggesnapsen og sigt mel og kakao i.
Kom dejen i en smurt springform på 24 cm, bag kagen ved 160° varmluft i 45 min. og lad den køle helt af.
Udblød husblassen i koldt vand.
Kog hindbærrene op med sukker og vand.
Purér hindbærrene gennem en sigte, smelt husblassen i den varme hindbærpuré og lad den svale.
Pisk fløden til skum og vend den i puréen. Fordel moussen over kagen og stil den på køl i mindst et par timer. Pynt kagen med friske hindbær, kakaonips, chokoladekugler og guldstøv.
Prøv også: Mandelmuffins med citron