Opskrifter
Hakkebøf med hjemmelavet bearnaise og kogte kartofler
Onsdag, 15. februar 2012Opdateret 26. februaraf Helle Brønnum Carlsen
Der er ingen, der siger, at bearnaise er forbeholdt en fredag aften - her får du en nem opskrift på hakkebøf med hjemmelavet bearnaise lavet på ingen tid!

45 min
2 personer
Hakkebøf
300 g hakket oksekød
Salt og peber
Bearnaise
2-3 pasteuriserede æggeblommer
Saften af ¼ citron
½ tsk. groft salt
12 kviste estragon
1 hakket skalotteløg
3 spsk. hvidvinseddike
200 g smeltet, usaltet smør
Tilbehør
Kogte kartofler og grøn salat vendt med sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommerne seje med salt og citron over vandbad.
- Kog estragon og hakket skalotteløg med eddike, lad det trække lidt og si det herefter. Der bliver ca. 1 spsk. tilbage.
- Rør 1-2 spsk. vand og den krydrede eddike i æggeblommerne og rør smeltet smør i dråbevis under omrøring. Pas på det ikke bliver for varmt, og det må endelig ikke koge.
- Smag evt. til med lidt mere estragon.
- Form bøfferne med bagsiden af en kniv, drys med salt og peber og steg dem på en grillpande 6-8 min. på hver side.
- Server de stegte hakkebøffer med den hjemmelavede bearnaise og kogte kartofler.

Hovedretter
Hakkebøffer stegt som vildt med blåbærsauce

Hovedretter
Hakkebøffer med persille og bagt mos dertil