Opskrifter

Tivolikager med jordbærsyltetøj

Lørdag, 29. juni 2019af Christine Bille Nielsen og Aller Media Foto: Carina Krüger og Aller MediaFoto: Carina Krüger og Aller Media
Lækker og flot dessert af marengs og romcreme. Tivolikager med jordbærsyltetøj er en festlig dessert, der kan serveres til gæster eller kan peppe hverdagen op. Få opskriften på desserten her.

Ingredienser til tivoli-kager med jordbærsyltetøj:

(10 stk.)

Kagebunde:

250 g hvedemel

125 g flormelis

150 g koldt smør + lidt til at smøre

formene med

1 æg

1 spsk. koldt vand

Marengs:

3 æggehvider

½ vaniljestang

350 g flormelis

Se også: Is-kiks med skovbæris

Romcreme:

1 blad husblas

½ vaniljestang

3 æggeblommer

30 g flormelis

½ dl rom

2 dl piskefløde

Fyld:

4 dl piskefløde

2 dl ca. jordbærsyltetøj

5 spsk. ribsgelé

Fremgangsmåde:

Kagebunde:

Bland mel og flormelis i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æg og vand og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen flad, pak den ind i køkkenfilm og læg den på køl i 30 min. Smør linseformene. Rul dejen ud, udstik den i cirkler, der er lidt større end formene, og tryk dejen ud i formene. Prik i bundene med en gaffel og kom lidt stanniol med ris i hver. Bag bundene ved 180° i 10 min. Fjern fyldet og bag dem evt. længere, til de er helt gennembagte. Lad dem køle af og tag dem forsigtigt ud af formene.

Marengs:

Pisk æggehviderne let skummende. Tilsæt vaniljekorn og drys flormelis i lidt ad gangen under piskningen. Pisk, til æggehviderne er meget stive. Kom marengsen i en sprøjtepose med stor tylle og sprøjt den op på plader med bagepapir til 10 store, høje og runde toppe. Sørg for, at der er god plads imellem dem. Bag marengsene ved 120° i ca. 30 min. Lad dem køle af på pladen.

Romcreme:

Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 min. Pisk vaniljekorn, æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Lun rommen i en kasserolle over svag varme. Tag husblassen op af vandet og smelt den i rommen. Pisk fløden til en meget blød skum. Pisk den lune rom i æggesnapsen. Pisk lidt af flødeskummen i cremen. Vend resten af flødeskummen forsigtigt i cremen. Dyp marengsene i romcremen, sæt dem på en bakke med bagepapir og kom dem i køleskabet.

Fyld:

Pisk fløden til flødeskum og kom i en sprøjtepose med stor tylle. Kom 1 stor spsk. jordbærsyltetøj i hver kagebund. Sprøjt en god top flødeskum i hver. Sæt en rommarengs oven på hver kage. Varm ribsgeléen op, så den er smeltet og uden klumper. Kom den i et lille kræmmerhus af bagepapir eller en lille sprøjte. Lad den køle lidt af og sprøjt den i fine spiralmønstre på toppen af kagerne, inden den stivner igen.

Prøv også: Mandelmuffins med citron