Cheesecake med kirsebær og mandelbund
Opskrift på cheesecake med kirsebær og mandelbund:
(10 pers.)
Mandelbund:
- 35 g mandler
- 75 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 3 æg (stuetempererede)
- 75 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g mandelmel
Prøv også: Tivolikager med jordbærsyltetøj
Ostecreme:
- 6 blade husblas
- 600 g flødeost naturel
- 200 g flormelis
- 1 vaniljestang
- 125 g græsk yoghurt 10 %
Kirsebærgelé:
- 3 blade husblas
- 2 dl drikkeklar kirsebærsaft
- 50 g sukker
- 300 g kirsebær med stilk
Prøv også: Karamel-cheesecake
Sådan gør du:
Mandelbund:
Hak mandlerne groft. Rør smør og flormelis til en let creme. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og mandelmel og vend det i cremen. Bred dejen ud i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter. Bag bunden 10 min. ved 200°. Lad bunden køle af.
Ostecreme:
Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 min. Tag husblassen op og smelt den i en kasserolle over meget lav varme. Pisk flødeosten blød med flormelis og vaniljekorn. Pisk yoghurten i osten lidt ad gangen. Pisk den lune husblas i cremen og hæld cremen på mandelbunden. Lad den sætte sig i køleskabet ca. 1 time.
Kirsebærgelé:
Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 min. Varm halvdelen af kirsebærsaften op med sukkeret, til sukkeret lige akkurat er smeltet. Tag husblassen op af vandet og smelt den i den varme saft. Træk gryden væk og tilsæt resten af saften. Lad den køle af, til den er lunken. Hæld halvdelen ud over ostecremen og lad den sætte sig i køleskabet i ca. 20 min. Skyl kirsebærrene, klip evt. stilkene til i længden og tør dem godt af. Sæt dem i den stivnede gelé og hæld resten af kirsebærgeléen på toppen. Stil kagen i køleskabet, til geléen er stivnet. Kirsebærrene vælter måske, men kan hjælpes lidt op, mens geléen stivner. Skær forsigtigt kagen løs i kanten og fjern ringen. Løsn kagen i siderne med en kniv og skub kagen over på et fad.
Se også: Hindbærkage med mandel-lakridsbund