Opskrifter

Cheesecake med kirsebær og mandelbund

Lørdag, 14. september 2019Af Christine Bille Nielsen og Aller Media. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Denne skønne cheesecake med kirsebær og mandelbund vil uden tvivl være et sikkert hit for hele familien. Kagen er med kirsebærgele og en saftig mandelbund, så kagen ser både fin ud og smager himmelsk.

Opskrift på cheesecake med kirsebær og mandelbund:

(10 pers.)

Mandelbund:

  • 35 g mandler
  • 75 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 3 æg (stuetempererede)
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g mandelmel

Prøv også: Tivolikager med jordbærsyltetøj

Ostecreme:

  • 6 blade husblas
  • 600 g flødeost naturel
  • 200 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 125 g græsk yoghurt 10 %

Kirsebærgelé:

  • 3 blade husblas
  • 2 dl drikkeklar kirsebærsaft
  • 50 g sukker
  • 300 g kirsebær med stilk

Prøv også: Karamel-cheesecake

Sådan gør du:

Mandelbund:

Hak mandlerne groft. Rør smør og flormelis til en let creme. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og mandelmel og vend det i cremen. Bred dejen ud i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter. Bag bunden 10 min. ved 200°. Lad bunden køle af.

Ostecreme:

Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 min. Tag husblassen op og smelt den i en kasserolle over meget lav varme. Pisk flødeosten blød med flormelis og vaniljekorn. Pisk yoghurten i osten lidt ad gangen. Pisk den lune husblas i cremen og hæld cremen på mandelbunden. Lad den sætte sig i køleskabet ca. 1 time.

Kirsebærgelé:

Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 min. Varm halvdelen af kirsebærsaften op med sukkeret, til sukkeret lige akkurat er smeltet. Tag husblassen op af vandet og smelt den i den varme saft. Træk gryden væk og tilsæt resten af saften. Lad den køle af, til den er lunken. Hæld halvdelen ud over ostecremen og lad den sætte sig i køleskabet i ca. 20 min. Skyl kirsebærrene, klip evt. stilkene til i længden og tør dem godt af. Sæt dem i den stivnede gelé og hæld resten af kirsebærgeléen på toppen. Stil kagen i køleskabet, til geléen er stivnet. Kirsebærrene vælter måske, men kan hjælpes lidt op, mens geléen stivner. Skær forsigtigt kagen løs i kanten og fjern ringen. Løsn kagen i siderne med en kniv og skub kagen over på et fad.

Se også: Hindbærkage med mandel-lakridsbund