Hamburgerryg med karamelliserede løg og sommergrønt
Ingredienser til hamburgerryg med karamelliserede løg og sommergrønt:
(4 pers.)
- 900 g hamburgerryg
- 400 g nye gulerødder
- 1 bdt. grønne
- asparges
- 50 g smør
- ½ usprøjtet citron
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. honning
- 300 g perleløg
- 500 g ærter i bælg
- 1 bdt. persille
Tilbehør:
- Kartofler
Prøv også: Pastaruller med ricotta og spinat
Fremgangsmåde
Læg hamburgerryggen i en gryde og tilsæt vand, så kødet er dækket. Kog hamburgerryggen i 30 min. ved svag varme og lad den herefter hvile i vandet i 20 min.
Vask gulerødderne godt. Bræk de træede ender af aspargesene.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tilsæt gulerødder og revet citronskal og lad dem dampe under låg i 10 min.
Lad aspargesene dampe med de sidste 2 min. Smelt smør og honning i en gryde og tilsæt perleløgene. Lad løgene koge, til sukkermassen begynder at tykne.
Bælg ærterne. Vend ærterne i og lad det varme godt igennem.
Servér med kogte, persilledryssede kartofler.
Prøv også: Kartoffelfad-sellerifad med hamburgerryg