Kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster
Ingredienser til kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster:
(Ca. 10 stk.)
Citroncreme:
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 spsk. revet, usprøjtet citronskal
- ¾ dl citronsaft
- 75 g smør
- 100 g mascarpone
Rouladebund:
- 3 æg
- 175 g sukker
- 50 g kartoffelmel
- 2 spsk. kakao
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 spsk. hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 15 g spiselige blomster
Prøv også: Roulade med karamelsauce
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og -saft sammen i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring.
Lad blandingen småkoge i 20 min. under omrøring, til den tykner, og tag den af varmen.
Skær smørret i mindre tern, rør dem i én ad gangen og stil cremen på køl natten over.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Rør kartoffelmel, kakao, bagepulver og mel i. Fordel dejen jævnt i en bradepande på 30 x 40 cm beklædt med smurt bagepapir og bag bunden ved 200° varmluft i 7 min.
Drys den varme kagebund med sukker, vend den staks over på et nyt stykke bagepapir. Læg et fugtigt klæde over og lad den afkøle.
Pisk mascarponen og vend forsigtigt citroncremen i. Smør cremen på rouladebunden, rul den sammen og pynt med blomster.
Prøv også: Nødderulle med fyld