Opskrifter
Rugbrød og choko-rugboller
Lørdag, 5. oktober 2019Af Kristina Marckmann, Julie Hey og Camilla Zarah Lawes. Foto: Carina Krüger, Betina Hastoft og ColumbusFoto: Carina Krüger, Betina Hastoft og Columbus
Der er ikke noget, der er så lækkert som at sætte tænderne i et stykke nybagt rudbrød eller en nybagt choko-rugbolle. Få en nem opskrift på rugbrød og choko-rugboller her.

Ingredienser til rugbrød og choko-rugboller:
(6 pers.)
- 1 pakke rugbrødsblanding
- Gær
- Vand
- ½ dl sesamfrø
- 30 g hvide
- chokolade-knapper
Prøv også: Nemt rugbrød
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen, og rør rugbrødsblandingen med gær og vand efter anvisningen på pakken.
Kom 2⁄3 af dejen i en smurt rugbrødsform på 1,75 l, glat dejen med en våd dejskraber, og drys evt. med sesamfrø.
Vend den sidste 1⁄3 af dejen med chokoladeknapper, og sæt 10-12 små boller på en bageplade med bagepapir.
Bag rugbrødet i ovnen, igen efter anvisning på pakken. Bag bollerne med i ca. 15 min.
Tag brødet ud af formen, og lad det hvile på en bagerist. Skær først rugbrødet, når det er helt afkølet.
Nyd de lune choko-rugboller med smør.
Prøv også: Louises minisnackbrød