Juletærte med æbler og safrancreme
Ingredienser til juletærte med æbler og safrancreme:
(8 pers)
Safrancreme:
- 1 dl letmælk
- 1 dl piskefløde
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. sukker
- 1/4 tsk. stødt safran
- 1 tsk. vaniljesukker
Mørdej:
- 2 æg
- 2 dl brun farin
- 350 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 175 g koldt smør
Æblefyld:
- 3 æbler (gerne madæbler, f.eks. Belle de Boskoop)
- 75 g ristede og afskallede hasselnøddekerner
- 50 g marcipan
Prøv også: Juletærte
Fremgangsmåde:
Lun alle ingredienserne til kagecremen i en lille gryde. Lad cremen stå ved middel varme under omrøring, til den tykner. Pisk æg og brun farin, til det skummer. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og si det i æggeblandingen. Smuldr smørret i, og saml dejen hurtigt. Tryk halvdelen af dejen fast i bunden af en smurt springform. Smør den afkølede creme ud på tærtebunden.
Prøv også: Hvid jul
Skræl og halvér æblerne. Skær dem i ca. 1 cm tykke skiver uden om kernehuset, og læg dem oven på cremen. Drys med grofthakkede nødder og revet marcipan. Smuldr resten af tærtedejen over fyldet. Bag tærten i ca. 30 minutter ved 200°.tip
Servér kagen, som den er, eller spis den lun med lidt cremefraiche eller vaniljeis til.
Prøv også: Hjemmebag og julekonfekt