Opskrifter

Juletærte med æbler og safrancreme

Søndag, 8. december 2019Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Hvis du ikke allerede er i julestemning, så vil denne skønne juletærte med æbler og safrancreme hurtigt få juleglæden frem. Få opskriften på den lækre juletærte med æbler og safrancreme her.

Ingredienser til juletærte med æbler og safrancreme:

(8 pers)

Safrancreme:

  • 1 dl letmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. sukker
  • 1/4 tsk. stødt safran
  • 1 tsk. vaniljesukker

Mørdej:

  • 2 æg
  • 2 dl brun farin
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g koldt smør

Æblefyld:

  • 3 æbler (gerne madæbler, f.eks. Belle de Boskoop)
  • 75 g ristede og afskallede hasselnøddekerner
  • 50 g marcipan

Prøv også: Juletærte

Fremgangsmåde:

Lun alle ingredienserne til kagecremen i en lille gryde. Lad cremen stå ved middel varme under omrøring, til den tykner. Pisk æg og brun farin, til det skummer. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og si det i æggeblandingen. Smuldr smørret i, og saml dejen hurtigt. Tryk halvdelen af dejen fast i bunden af en smurt springform. Smør den afkølede creme ud på tærtebunden.

Prøv også: Hvid jul

Skræl og halvér æblerne. Skær dem i ca. 1 cm tykke skiver uden om kernehuset, og læg dem oven på cremen. Drys med grofthakkede nødder og revet marcipan. Smuldr resten af tærtedejen over fyldet. Bag tærten i ca. 30 minutter ved 200°.tip

Servér kagen, som den er, eller spis den lun med lidt cremefraiche eller vaniljeis til.

Prøv også: Hjemmebag og julekonfekt