Valnøddeboller
Ingredienser til valnøddeboller:
(14-16 stk.)
- 1 l vand
- ½ dl olie
- 50 g gær
- 1 spsk. groft salt
- 8 dl fuldkornshvedemel
- Ca. 1,8 l hvedemel
- 150 g valnødder
- 100 g tørrede abrikoser
Prøv også: Valnøddebrød
Fremgangsmåde:
Varm vand og olie op, så det er netop håndvarmt, og rør gæren ud i det. Rør saltet i og rør begge slags mel i lidt efter lidt. Rør dejen godt sammen og stil den til hævning under et viskestykke eller husholdningsfilm i ca. 45 minutter. Slå dejen ud og ælt den igennem, til den er smidig og glat. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret. Hak valnødder og abrikoser i den størrelse, du synes, og bland dem i dejen. Rul dejen til en pølse og skær den i 14-16 stykker. Tril dem til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med mel og lad dem efterhæve i 30 minutter. Varm imens ovnen op til 220°. Bag bollerne på midterste rille i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Prøv også: Groft valnøddebrød