Opskrifter

Valnøddeboller

Søndag, 12. januar 2020Af Camilla Zarah Lawes og Ingrid Schilde. Foto: Marte Aubert og Wichmann + Bendtsen PhotographyFoto: Marte Aubert og Wichmann + Bendtsen Photography
Servér lækre boller med valnødder og abrikoser til din familie eller venner. De smager skønt og er nemme at lave. Her får du opskriften på de lækre valnøddeboller.

Ingredienser til valnøddeboller:

(14-16 stk.)

  • 1 l vand
  • ½ dl olie
  • 50 g gær
  • 1 spsk. groft salt
  • 8 dl fuldkornshvedemel
  • Ca. 1,8 l hvedemel
  • 150 g valnødder
  • 100 g tørrede abrikoser

Prøv også: Valnøddebrød

Fremgangsmåde:

Varm vand og olie op, så det er netop håndvarmt, og rør gæren ud i det. Rør saltet i og rør begge slags mel i lidt efter lidt. Rør dejen godt sammen og stil den til hævning under et viskestykke eller husholdningsfilm i ca. 45 minutter. Slå dejen ud og ælt den igennem, til den er smidig og glat. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret. Hak valnødder og abrikoser i den størrelse, du synes, og bland dem i dejen. Rul dejen til en pølse og skær den i 14-16 stykker. Tril dem til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med mel og lad dem efterhæve i 30 minutter. Varm imens ovnen op til 220°. Bag bollerne på midterste rille i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Prøv også: Groft valnøddebrød