Helstegt kylling med citrus og rosmarin
Ingredienser til helstegt kylling med citrus og rosmarin:
(4 personer)
- 1 kylling
- 3 fed hvidløg
- ½ usprøjtet citron,
- Olivenolie
- Salt og peber
- 750 g kartofler
- 2 røde grape
- 200 g bacon i tykke skiver
- 8 stilke frisk rosmarin
Prøv også: Jerk kylling med spinat
Tilbehør:
- Evt. frisk spinat
Se også: Kylling med soja og spinat
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingen tør. Pil hvidløg, og skær dem og citronen i skiver. Løft skindet på kyllingen, og læg hvidløg og citron under. Prop resten ind i kyllingen. Gnid den med olie, krydr med salt og peber, og læg den i et stort ovnfast fad på bagepapir. Rens kartoflerne, skræl dem evt. og skær dem i mundrette stykker. Skær skrællen af grapefrugterne, fjern kernerne og skær kødet i store terninger. Skær også baconen i tern. Vend kartofler, grape og bacon i olivenolie og frisk rosmarin. Krydr med salt og peber, og fordel det rundt om kyllingen. Steg kylling og tilbehør i ca. 1 time. Kyllingen er mør, når man kan løsne et lår. Servér evt. spinatsalat til kyllingen og det stegte tilbehør.
Se også: Kyllingelår