Rugboller med chokolade og nødder
Ingredienser til rugboller med chokolade og nødder:
(18 stk.)
- 200 g rugkerner
- 50 g gær
- 1 flaske hvidtøl
- 1 tsk salt
- 50 g farin
- 100 g rugmel
- 150 g mørk
- chokolade, 70%
- 300 g hvedemel
- 100 g hasselnødder
Prøv også: Grovboller med mandler og chokolade
Fremgangsmåde:
Læg rugkernerne i blød i 2 dl kogende vand i 1 time. Rør gæren ud i hvidtøl, og tilsæt salt, farin, rugmel og de udblødte rugkerner.
Rør det godt sammen, og tilsæt hakket chokolade samt hvedemelet lidt ad gangen. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret.
Se også: Rugbrød og choko-rugboller
Lad den hæve lunt i 45 minutter. Sæt dejen med skeer i smurte papirmuffinforme, og drys godt med hakkede nødder.
Sæt dem til hævning igen i 45 minutter, og bag dem ved 200° i ca. 30 minutter.
Nydes friskbagte ellers fryses ned til senere.
Prøv også: Rugboller med chokolade