Hjemmebagte lækkerier uden sukker
Bønnebrownie
(12 personer)
- 75 g smør
- 200 g friske dadler uden sten
- 1 dåse sorte bønner
- 100 g mandelmel
- 3 spsk. rent kakaopulver
- 2 cl friskbrygget espresso eller stærk kaffe
- 4 æg
- 1 dl valnøddekerner
- 50 g mørk chokolade
Se også: Brownie-muffins med valnødder
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°. Smelt smør, og kør det i en foodprocessor
med dadler, afdryppede bønner, mandelmel, kakaopulver og espresso til en ensartet masse. Pisk æg let, og vend dem i. Hak nødder og chokolade groft, og rør dem i dejen. Hæld dejen i en smurt bradepande, cirka 20 x 25 cm. Bag kagen i 15-20 minutter. Den må gerne være svampet. Lad gerne din bønnebrownie sætte sig natten over, og servér den f.eks. med lidt cremefraiche.
Prøv også: Brownie med citron
Banan-blåbærmuffins
(12 stk.)
- 2 godt modne bananer
- ½ dl mælk
- 2½ dl havregryn
- 1 dl kokosmel
- 2 tsk. bagepulver
- 125 g blåbær, gerne direkte fra frost
- 3 æg
Se også: Blåbærmuffins
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175° varmluft. Mos bananerne. Bland dem med mælk, havregryn, kokosmel, bagepulver og blåbær. Pisk æg let, og vend dem i. Fordel dejen i muffinforme, så de er cirka 2⁄3 fyldt op. Bag dine bananmuffins i cirka 25 minutter, til overfladen er gylden, men konsistensen stadig svampet. Lad dem afkøle på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder. De lækre muffins er fryseegnede.
Prøv også: Muffins med bær
Hjemmelavede sukkerfri træstammer
(4 stk.)
Marcipan:
- 150 g mandler
- 120 g friske dadler uden sten
Trøffelfyld:
- 100 g hasselnøddekerner
- 150 g friske dadler uden sten
- ½ dl rent kakaopulver
- 1 cl rom
Se også: Træstammer med jordbærmarcipan
Fremgangsmåde:
Smut mandlerne. Tør dem i et rent viskestykke, og rist dem på en varm, tør pande i et par minutter. Kør mandler og dadler i en foodprocessor, eller blend dem i en blender til en jævn marcipanmasse. Pak massen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i mindst 15 minutter. Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, til hinderne løsner sig. Gnub dem af i et rent viskestykke. Tag lidt af nødderne fra til pynt. Kør resten med dadler og kakaopulver i en foodprocessor, eller blend dem i en blender til en jævn trøffelmasse. Smag til med rom. Tryk marcipanmassen ud i en aflang firkant, cirka ½ cm høj. Læg trøffelfyldet i en stribe på midten, og rul marcipan omkring. Læg rullen køligt i 15 minutter eller længere. Skær rullen ud i 4 træstammer, og dyp enderne i hakkede hasselnødder. Opbevar dem køligt, indtil de skal spises.
Prøv også: Træstammer