Nøddemazarintærte
Dej
200 g hvedemel
100 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme
Fyld
100 g marcipan
100 g flormelis
100 g usaltet smør
1½ æg
25 g hvedemel
Top
150 g hasselnødder
150 g usaltet smør
75 g sukker
50 g syltet appelsinskal
Pynt
100 g smeltet chokolade
Rør mel, smør og flormelis sammen til dejen og saml med æggeblomme. Stil den koldt i 30 min. og tril dejen til en pølse der skæres i skiver på ½ cm. tykkelse. De lægges ud i bunden af en smurt tærteform, så de dækker helt. Stilles i fryseren i 30 min., så dejen er helt fast. Derved får du også den sprødeste dej. Forbag 10 min. ved 200° fyldt med tørrede bønner. Rør ingredienserne til fyldet sammen og kom det i den forbagte bund. Bag 10 min. igen. Rør ingredienserne til toppen sammen og smelt det sammen i en gryde. Hæld det over og bag færdig ved 190° i 25 min. Pyntes med smeltet chokolade.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere tærter...
Ricottatærte med blåbær
Kalorielet tærte
Quiche lorraine
Marrokansk lammetærte