Hjemmelavede sunde og søde fristelser
Små agurkesandwich
(4 personer)
- 4 skiver groft sandwichbrød
- 100 g flødeost naturel
- 1 skoleagurk
- 1 lille håndfuld frisk dild
Se også: Amerikansk sandwich
Fremgangsmåde:
Smør alle brødskiverne med flødeost på den ene side, og fordel agurkeskiver og hakket dild på 2 af brødskiverne. Læg dem sammen med de 2 resterende brødskiver, og skær hver sandwich ud i 4 små trekanter.
Prøv også: Gode agurkesandwich
Scones med rosiner
(4 personer)
- 50 g sukker
- 300 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 50 g rosiner
- 50 g smør
- 2 æg
- Vand eller mælk til pensling
Se også: Nemme scones
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 180°. Bland sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og rosiner sammen. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med de sammenpiskede æg. Rul dejen ud i en tykkelse på 3 cm, og udstik runde scones. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med vand eller mælk. Bag i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Nyd dem lune, f.eks. med flødeost på.
Prøv også: Scones med chokolade og mandler
Mini-lagkager med blåbær
(4 personer)
Bunde:
- 1 æg
- 40 g sukker
- 40 g hvedemel
- 1 knsp. hjortetaksalt
Creme:
- 1 æg
- 1 spsk. hvedemel
- 2 spsk. sukker
- ¼ vaniljestang
- 1½ dl minimælk
Til servering:
- 1 dl flormelis
- 1 spsk. koncentreret blåbærsaft
- 125 g blåbær
Se også: Jordbær-chokoladelagkage
Fremgangsmåde:
Bunde: Varm ovnen op til 200°. Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en elpisker. Sigt mel og hjortetaksalt i dejen, og vend det forsigtigt sammen.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag. Bag kagen i ovnen i ca. 8 minutter, og lad den køle lidt af. Udstik 12 små runde lagkagebunde – brug evt. en lille skål.
Creme: Pisk æg, mel, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde, og pisk den i æggeblandingen lidt ad gangen. Varm det op under omrøring i gryden, til cremen bobler og tykner. Lad cremen køle helt af.
Servering: Rør en tyk glasur af flormelis og saft. Lav 4 små lagkager bestående af 3 bunde. Fordel creme og friske blåbær mellem hvert lag, og slut af med at smøre glasur på den øverste bund. Drys med friske blåbær inden servering.
Tip: Du kan også vælge at lave én stor lagkage med 3 lag eller bytte blåbærrene ud med andre bær som f.eks. jordbær, hindbær eller brombær. Vær blot opmærksom på, at sødmen kan variere fra bær til bær.
Prøv også: Lagkagebunde med chokolade