Hjemmebag: 3 sunde og søde kager
Snickersmuffins
(8 stk.)
- 1 dåse kikærter
- 15 friske dadler (ca. 200 g)
- 4 æg
- 1½ spsk. Peanutbutter
- 1½ tsk. Bagepulver
Overtræk:
- 130 g mørk chokolade
- ½ dl saltede peanuts
Prøv også: Hjemmelavede sunde og søde fristelser
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°. Hæld vandet fra kikærterne, og lad dem afdryppe godt i en sigte. Fjern sten fra dadler, og pisk æggene let.
Blend alle ingredienserne med en stavblender, og fordel dejen i 8-10 muffinforme, så formene er 2⁄3 fyldte. Bag kagerne ca. 30 minutter.
Overtræk: Smelt chokolade over vandbad, og smør den på de afkølede kager. Drys med hakkede peanuts, mens chokoladen stadig er flydende.
Prøv også: 3 slags søde og sunde vafler
Banankage
(8 personer)
- 3 modne bananer
- 2½ spsk. Mælk
- 2½ spsk. A38 eller skyr
- 2 æg
- 5 friske dadler (ca. 70 g)
- 1 tsk. Vaniljepulver
- ¼ tsk. Salt
- 75 g mandler eller mandelmel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
Overtræk:
- 130 g mørk chokolade
- 40 g ristede mandelflager
Prøv også: 3 slags pandekager med bær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°. Blend bananer, mælk, A38 og æg med en stavblender. Fjern sten fra dadler, og blend dem i sammen med vaniljepulver og salt.
Bruger du hele mandler, så mal dem til mel i en kaffekværn. Rør mandelmel, hvedemel, natron og bagepulver med de øvrige ingredienser, til massen er uden klumper. Dejen skal ikke æltes, bare være jævn.
Fór en bageform (ca. 20 x 25 cm) med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 25 minutter, så den stadig er svampet, og lad den afkøle.
Overtræk: Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk kagen med det. Drys mandelflager over, imens chokoladen stadig er flydende.
Prøv også: Hjemmebag: 3 slags brød, du nemt kan bage
Bountyhapser
(10 stk.)
- 1 dåse kokosmælk
- 150 g kokosmel
- 30 g kokossukker
- 1 spsk. kokosolie
Overtræk:
- 175 g mørk chokolade
- ½ dl kokosmel
Prøv også: Banankage med citron
Fremgangsmåde:
Åbn forsigtigt dåsen med kokosmælk, og tag den tykke creme i toppen over i en skål. Du skal bruge ca. 100 g. Resten af cremen og det vand, der ligger tilbage, kan du gemme i en lukket beholder på køl eller frost til f.eks. en anden gang.
Brug hænderne, og ælt kokoscremen med kokosmel, kokossukker og kokosolie. Form ca. 10 små barer af massen, og læg dem i et fad på et stykke husholdningsfilm eller bagepapir. Stil dem køligt i ca. 2 timer.
Overtræk: Smelt chokoladen over vandbad. Overtræk barerne, og drys med kokosmel, mens chokoladen stadig er flydende. Opbevar de færdige barer i køleskabet, men tag dem ud en halv time inden servering.
Tip: Stil dåsen med kokosmælk 1 time i køleskabet. Så er det nemmere at adskille creme og vand.
Prøv også: Sundere blåbær-pandekager