3 lækre desserter med banan
Bandekager
(12 stk.)
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 1 tsk. Sukker
- ¼ tsk. Salt
- ½ tsk. Kardemomme
- ¼ tsk. Natron
- 150 g hvedemel
- 3 dl mælk
- ½ dl danskvand
- Smør til stegning
- Evt. syltetøj, flormelis, friske bær eller ahornsirup
Prøv også: 3 slags pandekager med bær
Fremgangsmåde:
Pil bananerne, og mos dem. Pisk æg, sukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Bland natron med mel, og drys det i æggeblandingen. Tilsæt bananmos og mælk. Pisk det sammen til en ensartet dej.
Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Vend dejen med danskvand, og steg små pandekager i smør på en pande.
Servér med syltetøj, flormelis, bær eller sirup.
Prøv også: Pandekager: De sunde og de syndige
Banankage
(8-10 personer)
- 3 bananer, gerne overmodne
- ¾ dl mælk
- 150 g blødt smør
- 250 g rørsukker
- 3 æg
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 100 g mørk chokolade
- 100 g kokosmel
Prøv også: Hjemmelavede sunde og søde fristelser
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°. Skræl og mos bananerne, og rør mælk i mosen. Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør bananmos, vaniljesukker, mel og bagepulver i. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen sammen med kokosmel.
Hæld dejen i en rugbrødsform, og bag den i 35-40 minutter. Lad kagen køle af på en rist, og servér den lun.
Prøv også: 3 slags vafler: Søde og sunde vafler
Stegte kokosbananer
(4 personer)
- 4 bananer
- 1 dl kokosmel
- 1½ spsk. Smør
- 3 spsk. Honning
- ½ tsk. Vaniljesukker
- Evt. yoghurt eller skyr
Prøv også: Sprødt hjemmebag: 3 opskrifter, du nemt kan lave
Fremgangsmåde:
Skræl bananerne, og del hver banan i 3 stykker. Rist kokos på en tør pande, til det bliver gyldent. Hæld den ristede kokos i en skål.
Smelt smør og honning på en pande. Tilsæt vaniljesukker. Læg bananerne på panden, og steg dem i et par minutter, til de tager farve.
Vend de stegte bananer i ristet kokos, og servér evt. yoghurt eller skyr til.
Tip: Bananerne bliver brune og får en dårlig smag i køleskabet, så læg dem ved stuetemperatur eller i fryseren.
Prøv også: Hjemmebagte lækkerier uden sukker