Opskrifter

3 lækre desserter med banan

Fredag, 29. januar 2021Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Har du et par bananer liggende, som er ved at blive overmodne? Så tryl dem om til et par lækre desserter.
3 desserter med banan

Bandekager

(12 stk.)

  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • 1 tsk. Sukker
  • ¼ tsk. Salt
  • ½ tsk. Kardemomme
  • ¼ tsk. Natron
  • 150 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ½ dl danskvand
  • Smør til stegning
  • Evt. syltetøj, flormelis, friske bær eller ahornsirup

Prøv også: 3 slags pandekager med bær

Fremgangsmåde:

Pil bananerne, og mos dem. Pisk æg, sukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Bland natron med mel, og drys det i æggeblandingen. Tilsæt bananmos og mælk. Pisk det sammen til en ensartet dej.

Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Vend dejen med danskvand, og steg små pandekager i smør på en pande.

Servér med syltetøj, flormelis, bær eller sirup.

Prøv også: Pandekager: De sunde og de syndige

Banankage

(8-10 personer)

  • 3 bananer, gerne overmodne
  • ¾ dl mælk
  • 150 g blødt smør
  • 250 g rørsukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g kokosmel

Prøv også: Hjemmelavede sunde og søde fristelser

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°. Skræl og mos bananerne, og rør mælk i mosen. Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør bananmos, vaniljesukker, mel og bagepulver i. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen sammen med kokosmel.

Hæld dejen i en rugbrødsform, og bag den i 35-40 minutter. Lad kagen køle af på en rist, og servér den lun.

Prøv også: 3 slags vafler: Søde og sunde vafler

Stegte kokosbananer

(4 personer)

  • 4 bananer
  • 1 dl kokosmel
  • 1½ spsk. Smør
  • 3 spsk. Honning
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • Evt. yoghurt eller skyr

Prøv også: Sprødt hjemmebag: 3 opskrifter, du nemt kan lave

Fremgangsmåde:

Skræl bananerne, og del hver banan i 3 stykker. Rist kokos på en tør pande, til det bliver gyldent. Hæld den ristede kokos i en skål.

Smelt smør og honning på en pande. Tilsæt vaniljesukker. Læg bananerne på panden, og steg dem i et par minutter, til de tager farve.

Vend de stegte bananer i ristet kokos, og servér evt. yoghurt eller skyr til.

Tip: Bananerne bliver brune og får en dårlig smag i køleskabet, så læg dem ved stuetemperatur eller i fryseren.

Prøv også: Hjemmebagte lækkerier uden sukker