3 slags trifli: sunde og søde trifili
Æbletrifli
(4 personer)
- 300 g æble (ca. 3 stk.)
- Ca. 150 g sukker
- 1 vaniljestang
- 15 g smør
- 25 g nødder
- 1½ dl havregryn
- 1 æg
- 1 spsk. Hvedemel
- 2 dl minimælk
Prøv også: Forårsdesserter, dine gæster vil elske
Fremgansmåde:
Skær æblet i tern, og kog dem op sammen med 4 spsk. sukker og ½ vaniljestang. Lad det simre 5-10 minutter, og afkøl blandingen.
Smelt 75 g sukker på en pande ved lav varme, tilsæt 15 g smør og lad det bruse op. Vend hakkede nødder og havregryn godt rundt i sukkerblandingen, og afkøl.
Pisk æg, 1 spsk. sukker, hvedemel og vaniljekorn fra den anden halvdel af vaniljestangen sammen. Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den i æggeblandingen lidt ad gangen under omrøring. Hæld massen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet, til den er tyk og cremet. Lad cremen køle af.
Fordel æblekompot, knas og creme lagvis i glas, og servér.
Prøv også: 3 desserter med bær
Trifli med jordbæris
(2 personer)
- 375 g jordbær
- 200 g vaniljeis, f.eks. fra Easis
- 2 spsk. koncentreret hyldeblomstdrik
- 20 g små marengs
Prøv også: 3 lækre kager med hyldeblomst
Fremgangsmåde:
Skyl og nip bærrene. Findel 125 g jordbær med en stavblender, rør vaniljeisen i, og sæt massen i fryseren.
Skær resten af bærrene i mindre stykker, og vend dem i hyldeblomstdrikken.
Kugl isen op, og fordel den lagvis i 2 glas med bær og knust marengs. Servér.
Prøv også: 3 slags vafler: søde og sunde vafler
Morgenmads-trifli
(2 personer)
- 20 g kokosflager
- 50 g Crunchy Mysli
- 300 g græsk yoghurt 2 %
- 125 g bær
Fremgangsmåde:
Rist kokosflagerne på en tør pande. Bland myslien med kokosflagerne.
Fordel yoghurt, bær og mysli lagvis i 2 glas, og servér med det samme.
Prøv også: 3 slags pandekager med bær