Opskrifter

Lun salat med oksekød og kartofler

Fredag, 9. april 2021Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Har du brug for ny inspiration til aftensmaden? Så prøv denne opskrift på en lun salat, der mætter godt og er let at lave. Velbekomme.

Opskrift på lun salat med oksekød og kartofler

(2 personer)

  • 300 g små kartofler med tynd skræl
  • Olivenolie og smør
  • Salt og peber
  • 1 bakke rucola
  • 15 g persille
  • 5 g løvstikke
  • 40 g parmesanost
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • Citronsaft
  • 2 oksebøffer af filet eller tyksteg

Prøv også: Ovnbagt laks og sprød kålsalat

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie på en plade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen. Krydr med salt mod slutningen.

Skyl og slyng rucolaen. Blend persille, løvstikke, 20 g parmesanost og solsikkekerner groft. Tilsæt ca. ¾ dl olie i en tynd stråle, mens du blender massen til en glat pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Prøv også: Stegt kylling med avocadosalat

Dup bøfferne tørre, og brun dem i olie og smør på en pande, ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen, og steg yderlig­ere 2-3 minutter på hver side. Lad dem hvile 1-2 minutter.

Bred ca. halvdelen af pestoen ud på et fad. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og anret det med rucola og kartofler. Pynt med parmesanost.

Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler