Lun salat med oksekød og kartofler
Opskrift på lun salat med oksekød og kartofler
(2 personer)
- 300 g små kartofler med tynd skræl
- Olivenolie og smør
- Salt og peber
- 1 bakke rucola
- 15 g persille
- 5 g løvstikke
- 40 g parmesanost
- 1 spsk. solsikkekerner
- Citronsaft
- 2 oksebøffer af filet eller tyksteg
Prøv også: Ovnbagt laks og sprød kålsalat
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie på en plade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen. Krydr med salt mod slutningen.
Skyl og slyng rucolaen. Blend persille, løvstikke, 20 g parmesanost og solsikkekerner groft. Tilsæt ca. ¾ dl olie i en tynd stråle, mens du blender massen til en glat pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Prøv også: Stegt kylling med avocadosalat
Dup bøfferne tørre, og brun dem i olie og smør på en pande, ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen, og steg yderligere 2-3 minutter på hver side. Lad dem hvile 1-2 minutter.
Bred ca. halvdelen af pestoen ud på et fad. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og anret det med rucola og kartofler. Pynt med parmesanost.
Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler