Hverdagsmad med asparges
Luksusbiksemad
(2 personer)
- 300 g kartofler
- 2 gulerødder
- 2 rødløg
- Olivenolie
- Salt og peber
- ½ bundt grønne asparges
Kød:
- 2 tykstegsbøffer á ca. 200 g
- Salt og peber
Til servering:
- 2 æg
- Worcestershiresauce
- HP-sauce
- Tomatketchup
- Evt. lidt bredbladet persille
Prøv også: Tre retter med grønne asparges
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220°. Skær kartofler, gulerødder og løg i små tern, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag retten i ca. 30 minutter. Kassér aspargesenes træede ender, skær resten i mindre stykker, og lad dem trække i letsaltet, kogende vand i 1 minut. Skyl aspargesene i koldt vand.
Kød: Skær kødet i tern, og steg dem sprøde i olie i ca. 3 minutter. Krydr med salt og peber. Vend kød og asparges med de bagte grøntsager, og servér med spejlæg, Worcestershiresauce, HP-sauce og ketchup. Drys evt. lidt bredbladet persille over.
Prøv også: Grøn biksemad med spejlæg
Chorizopande med asparges
(2 personer)
- 200 g tørret chorizo
- ½ bundt grønne asparges
- Olivenolie til stegning
- 2 dl ris
- 4 dl hønse-bouillon
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- ¾ tsk. tørret oregano
Til servering:
- 1 håndfuld rucola
Prøv også: 3 hverdagsretter med grønt
Fremgangsmåde:
Skær chorizoen i tern. Kassér den nederste træede del af aspargesene, og skær resten i stykker på 1 cm. Bevar toppen hel. Steg chorizoternene i olie, til de er sprøde, men ikke hårde. Tag dem op med en hulske, og læg dem kort på fedtsugende papir.
Kassér fedtstoffet, og steg aspargesstykkerne i lidt ny olie i ca. ½ minut under omrøring. Tag dem op med hulskeen. Steg risene på panden i 1 minut. Hæld bouillon ved, og bring i kog. Tilsæt krydderierne, og lad det hele småkoge under låg i 12 minutter.
Tag panden af varmen, og vend asparges og chorizo i. Lad det hele trække under låg i 10 minutter. Servér chorizopanden med rucola til.
Prøv også: Klassisk æggekage