3 hverdagsretter med kartofler
Grillet flanksteak med rødvinssauce
(2 personer)
- 1 lille flanksteak
- Olivenolie
- Salt og peber
- 1 håndfuld ærteskud
Grillet grønt:
- 300 g kogte, kolde kartofler
- ½ bundt nye gulerødder
- Salt og peber
- Grillspyd
Rødvinssauce:
- 1 dl rødvin
- ½ dl oksebouillon
- ½ tsk. dijonsennep
- 1½ tsk. koncentreret tomatpuré
- ½ spsk. smør
- Salt og peber
Prøv også: 3 hverdagsretter med grønt
Fremgangsmåde:
Afpuds flanksteak, og dup den tør. Pensl kødet med olie, og krydr med salt og peber. Grill kødet lige over gløderne på grillen i ca. 4 minutter på hver side. Tag kødet af varmen, og lad det hvile tildækket i 10 minutter. Servér flanksteak med grillet grønt og rødvinssauce, og pynt med ærteskud.
Grillet grønt: Sæt kogte kartofler på spyd, og pensl dem og skrubbede gulerødder med olie. Krydr med salt og peber. Grill begge dele i ca. 5 minutter på hver side lige over gløderne.
Rødvinssauce: Opvarm vin, bouillon, sennep og tomatpuré i en lille kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Rør smørret i saucen, tag den straks af varmen, og smag til med salt og peber.
Prøv også: Hverdagsmad med grønne asparges
Kartoffelsalat og grillede hakkebøffer
(2 personer)
- 350 g kogte, kolde kartofler
- 100 g hytteost 4 %
- 1 spsk. grøn pesto + lidt til servering
- 1 lille rød peberfrugt
- ½ lille agurk
- 1 dl oliven
- Salt og peber
- ½ tsk. hvidvinseddike
- Dijonsennep
- ½ spsk. olivenolie
- 50 g feldsalat
Hakkebøffer:
- 300 g hakket svinekød
- Salt og peber
- Olivenolie til pensling
Prøv også: Lun salat med oksekød og kartofler
Fremgangsmåde:
Skær de kogte kartofler i tern. Rør hytteost og pesto sammen, og vend det med kartoflerne. Skær peberfrugt i små tern. Flæk agurk på langs, skrab kernerne ud, og skær den i små tern. Vend peberfrugt, agurk og oliven med kartoffelblandingen. Smag til med salt og peber. Lad kartoffelsalaten trække på køl. Rør eddike, sennep og olie sammen til en dressing, smag til med salt og peber, og vend dressing, feldsalat og lidt ekstra pesto i kartoffelsalaten lige før servering.
Hakkebøffer: Form kødet til 2 bøffer, krydr med salt og peber, og pensl dem med olie. Grill bøfferne lige over gløderne på grillen i ca. 4 minutter på hver side, eller steg dem på en pande i ca. 5 minutter på hver side. Servér bøfferne med kartoffelsalaten.
Prøv også: Stegt kylling med avocadosalat
One pot-kyllingegryde
(2 personer)
- 300 g kyllingebrystfilet med skind
- 1 mellemstort løg
- 300 g kartofler
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- ¾ spsk. karry
- 1 dåse flåede tomater
- 1½ dl hønsebouillon (evt. lidt mere)
- Salt og peber
Til servering:
- 1 lille håndfuld rucola
- Brød
Prøv også: 3 hverdagsretter med gulerødder
Fremgangsmåde:
Skær kødet i store tern, og dup dem tørre. Hak løget, og skær kartoflerne i kvarter. Skær gulerødderne i skrå skiver. Varm en sauterepande op til godt varm. Tilsæt olie og karry, og brun hurtigt kødet i blandingen under omrøring. Tag kødet op, og steg løg, kartofler og gulerødder i nogle minutter i panden. Hæld flåede tomater og bouillon på grøntsagerne, og bring det hele i kog.
Tilsæt kødet, og lad det simre i ca. 18 minutter under låg, indtil alt er mørt. Spæd evt. op med lidt mere bouillon undervejs. Smag til med salt og peber, og servér retten toppet med rucola og med brød til.
Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler