Opskrifter

3 nemme og smagfulde hverdagsretter

Fredag, 27. august 2021Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Mangler du inspiration til aftensmaden? Her får du tre opskrifter på nemme og lækre hverdagsretter.
3 opskrifter på hverdagsmad

Lammefrikadeller og stuvet spinat

(2 personer)

  • 250 g hakket lammekød
  • Salt og peber
  • 1 lille æg
  • 2 spsk. rasp
  • 1 spsk. revet løg
  • ½ spsk. persille
  • Olivenolie og smør til stegning
  • 375 g frisk spinat
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • Stødt eller friskrevet muskatnød

Til servering:

  • Kogte kartofler og grøntsager, f.eks. gulerødder

Prøv også: 3 hverdagsretter med kartofler

Fremgangsmåde:

Rør kødet sejt med ½ tsk. salt. Tilsæt æg, rasp, løg, hakket persille og ¼ tsk. peber. Rør godt, og lad farsen hvile køligt i ca. ½ time. Form farsen til frikadeller, og steg dem ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side i olie og smør.

Damp spinaten i 1½ dl vand tilsat ½ tsk. salt, til den netop falder sammen. Hæld spinaten i et dørslag, og pres det meste af væden fra. Smelt 1 spsk. smør i en gryde over svag varme. Rør melet i, og rør mælk i lidt efter lidt. Lad det småkoge i 5 minutter. Tilsæt spinaten, og varm det hele igennem.

Smag til med muskatnød, salt og peber. Servér med kogte kartofler og grønsager.

Prøv også: Ovnbagt laks med sprød kålsalat

Salat med risnudler og kylling

(2 personer)

  • 80-100 g risnudler
  • 1 stor gulerod eller 2 små
  • 1 lille rød peberfrugt
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 hjertesalat
  • 2 tsk. rød chili
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk. rørsukker eller brun farin
  • 1½ spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • Ca. 200 g stegt eller kogt kyllingekød
  • 40 g saltede peanuts
  • En håndfuld frisk koriander

Prøv også: Lun salat med oksekød og kartofler

Fremgangsmåde:

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Læg dem i et dørslag, og skyl med koldt vand.

Skær gulerod og peberfrugt i tynde strimler. Snit forårsløgene, og skær hjertesalaten i grove strimler. Rør finthakket chili og ingefær med limesaft, sukker, fiskesauce og sesamolie. Bland nudler og grøntsager i en skål, hæld dressingen over, og vend rundt.

Skær kyllingekødet i strimler, og anret det oven på nudlerne sammen med peanuts og koriander.

Prøv også: 3 hverdagsretter med grønt

Oksemedaljon med svampe og pandesvos

(2 personer)

  • 2 dl perlebyg
  • ½ dl rød quinoa
  • Hønsebouillon
  • Ca. 250 g kantareller
  • Smør og olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • 2 okse-medaljoner
  • 1 dl okse-bouillon
  • ½ dl piskefløde
  • Frisk timian

Prøv også: 3 hverdagsretter med sensommergrøntsager

Fremgangsmåde:

Kog perlebyg og quinoa i hønsebouillon i hver sin gryde efter pakkens anvisning. Hæld overskydende væde fra.

Børst kantareller rene, og steg dem møre i smør. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.

Dup kødet, og brun det i smør og olie i ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel, og steg i 3-3½ minut på hver side. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.

Kog panden af med bouillon og fløde. Smag til med salt, peber og timian.

Prøv også: 3 hverdagsretter med tomater