3 nemme og smagfulde hverdagsretter
Lammefrikadeller og stuvet spinat
(2 personer)
- 250 g hakket lammekød
- Salt og peber
- 1 lille æg
- 2 spsk. rasp
- 1 spsk. revet løg
- ½ spsk. persille
- Olivenolie og smør til stegning
- 375 g frisk spinat
- 1½ spsk. hvedemel
- 2½ dl mælk
- Stødt eller friskrevet muskatnød
Til servering:
- Kogte kartofler og grøntsager, f.eks. gulerødder
Prøv også: 3 hverdagsretter med kartofler
Fremgangsmåde:
Rør kødet sejt med ½ tsk. salt. Tilsæt æg, rasp, løg, hakket persille og ¼ tsk. peber. Rør godt, og lad farsen hvile køligt i ca. ½ time. Form farsen til frikadeller, og steg dem ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side i olie og smør.
Damp spinaten i 1½ dl vand tilsat ½ tsk. salt, til den netop falder sammen. Hæld spinaten i et dørslag, og pres det meste af væden fra. Smelt 1 spsk. smør i en gryde over svag varme. Rør melet i, og rør mælk i lidt efter lidt. Lad det småkoge i 5 minutter. Tilsæt spinaten, og varm det hele igennem.
Smag til med muskatnød, salt og peber. Servér med kogte kartofler og grønsager.
Prøv også: Ovnbagt laks med sprød kålsalat
Salat med risnudler og kylling
(2 personer)
- 80-100 g risnudler
- 1 stor gulerod eller 2 små
- 1 lille rød peberfrugt
- ½ bundt forårsløg
- 1 hjertesalat
- 2 tsk. rød chili
- 1 cm frisk ingefær
- 1 limefrugt
- 1 tsk. rørsukker eller brun farin
- 1½ spsk. fiskesauce
- 1 spsk. sesamolie
- Ca. 200 g stegt eller kogt kyllingekød
- 40 g saltede peanuts
- En håndfuld frisk koriander
Prøv også: Lun salat med oksekød og kartofler
Fremgangsmåde:
Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Læg dem i et dørslag, og skyl med koldt vand.
Skær gulerod og peberfrugt i tynde strimler. Snit forårsløgene, og skær hjertesalaten i grove strimler. Rør finthakket chili og ingefær med limesaft, sukker, fiskesauce og sesamolie. Bland nudler og grøntsager i en skål, hæld dressingen over, og vend rundt.
Skær kyllingekødet i strimler, og anret det oven på nudlerne sammen med peanuts og koriander.
Prøv også: 3 hverdagsretter med grønt
Oksemedaljon med svampe og pandesvos
(2 personer)
- 2 dl perlebyg
- ½ dl rød quinoa
- Hønsebouillon
- Ca. 250 g kantareller
- Smør og olivenolie til stegning
- Salt og peber
- 2 okse-medaljoner
- 1 dl okse-bouillon
- ½ dl piskefløde
- Frisk timian
Prøv også: 3 hverdagsretter med sensommergrøntsager
Fremgangsmåde:
Kog perlebyg og quinoa i hønsebouillon i hver sin gryde efter pakkens anvisning. Hæld overskydende væde fra.
Børst kantareller rene, og steg dem møre i smør. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.
Dup kødet, og brun det i smør og olie i ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel, og steg i 3-3½ minut på hver side. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.
Kog panden af med bouillon og fløde. Smag til med salt, peber og timian.
Prøv også: 3 hverdagsretter med tomater